Afvoer ontstoppen Amersfoort

Uw afvoer ontstoppen is nodig als uw toilet, bad of douche geen water meer afvoert. Komt de verstopping maar bij één sanitaire voorziening voor, dan is er sprake van een plaatselijke verstopping. Zijn er meerdere voorzieningen tegelijk verstopt, dan kan er meer aan de hand zijn. Onze specialisten ontstoppen dagelijks afvoeren in Amersfoortse keukens en badkamers. Laat u door ons bedienen!

Afvoer ontstoppen: wat blokkeert uw leidingen?

Doorgespoelde resten, maar ook voorwerpen, kunnen voor de meest vervelende verstoppingen zorgen. In uw toilet is een stuk speelgoed of een hondenbot gevallen. Mogelijk loopt het water in uw gootsteen niet meer door, omdat er vetresten in de afvoer zijn blijven plakken. Misschien zit er wel veel kalk in het water en hecht het zich vast in uw leidingen.

Zelf uw afvoer ontstoppen: levert dat iets op?

Dat hangt af van de ernst van uw verstopping. Lichte verstoppingen in afvoeren kunnen in veel gevallen met de volgende middelen opgelost worden:

 • Rubberen plopper
 • Soda en heet water (tegen vetresten)
 • Soda en azijn (tegen kalkresten)
Let wel, dit zijn de meest veilige middelen waarmee u een afvoer kunt ontstoppen. Want er zijn ook nog chemische ontstoppers of ontstoppingsveren. Voor deze producten willen we u waarschuwen, omdat u daar uw leidingen mee kunt beschadigen. Gebruik deze producten liever niet en schakel een rioolvakman in als u op ‘safe’ wilt spelen.

Afvoer ontstopping: wat gebruikt onze vakman?

Met een frees of hogedrukreiniger kan onze vakman vele blokkades in afvoeren verwijderen. Deze twee gereedschappen worden van tevoren goed afgesteld. Zo kunnen de leidingen niet beschadigd raken tijdens het frezen of spuiten. Uw afvoeren worden zo weer brandschoon! En hoe schoner uw leidingen, hoe minder kans op nieuwe verstoppingen.

Afvoer ontstoppen: hoe zit dat bij een groter probleem?

Als onze specialist uw afvoer komt ontstoppen, kan hij op grotere problemen stuiten. uw afvoer is bijvoorbeeld geblokkeerd geraakt door:

 • een leidingbreuk
 • een verschuiving van de leidingen door verzakking
 • verkeerd aangelegde leidingen
 • wortelgroei in leidingen
De specialist zal een dergelijk probleem nader moeten onderzoeken. Dan kan door middel van een inspectie met een rioolcamera of, bij stankoverlast, met een rookgenerator. Onze specialist zal u uiteraard op de hoogte brengen als hij een inspectie nodig acht.

Kosten afvoer ontstoppen Amersfoort

De ene afvoer ontstopping is de andere niet. Zo kan een blokkade binnen een uur worden opgelost, maar er zijn er ook die meer tijd nodig hebben. Een exacte prijs bepalen kan daarom pas als onze expert de situatie goed in beeld heeft. De volgende vragen zijn dan van groot belang:

 • Wat veroorzaakt de blokkade?
 • Hoe hardnekkig is de blokkade?
 • Met welk gereedschap kan de blokkade het beste worden verwijderd?
 • Hoeveel uren heeft de vakman nodig om de klus te klaren?

Afvoer ontstopping in Amersfoort nodig? Wij zijn er voor u.

U runt een huishouden of een bedrijf in Amersfoort of omstreken. Zelf een afvoer ontstoppen kost u tijd en vaak bent u ook extra geld kwijt aan doe-het-zelfmiddelen. De conclusie? U bent veel beter af met een riooldeskundige in huis! Bel ons voor een afspraak en stel ons al uw vragen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!