Wc verstopt Amersfoort

Is de wc verstopt, dan kunt u doortrekken tot de blokkade vanzelf verdwijnt. Echt waar? Zeker niet! De kans dat de wc overstroomt is dan het grootst. Bel liever de rioolvakman in Amersfoort. Hij verwijdert de blokkade op vakkundige wijze, binnen 24 uur en zonder schade aan uw wc.

Hoe diep zit de blokkade?

Als u de blokkade zelf probeert te verwijderen, bijvoorbeeld met een plopper, kan de blokkade dieper in uw leidingen schieten. Dit wilt u natuurlijk niet riskeren. In dit soort gevallen moet de wc zelfs gedemonteerd worden en dat kost extra tijd. Niet voor niets raden we u aan om direct te schakelen met onze expert als een wc verstopping optreedt.

Kan het erger?

Helaas wel. Verstoppingen kunnen namelijk ook ontstaan door kapotte of verzakte leidingen. Hier is dan sprake van een ernstiger rioolprobleem, waarbij u mogelijk ook regelmatig last hebt van verstoppingen in uw sanitair. Denk aan problemen als:

 • Verzakking van het riool
 • Veroudering van het riool (leidingen zijn kwetsbaarder)
 • Schade door (recente) rioolwerkzaamheden
 • Wortelgroei in leidingen
 • Verkeerd aangelegde leidingen
Een kapotte leiding brengt niet alleen verstoppingen, maar ook lekkages met zich mee. Verzakt een leiding, bijvoorbeeld door inkrimping van de grond, dan kunnen de resten ook niet goed doorstromen. Erger nog: ze blijven tussen de naden en de voegen van de leidingen steken.

Verstopping wc: hoe lost de vakman dit op?

Hopelijk is er niets ernstigs aan de hand en kan de verstopping binnen een uur opgelost worden. Onze expert gebruikt hiervoor een ontstoppingsveer of de mechanische variant hiervan, namelijk de verenmachine. Ook kan hij voor een hogedrukreiniger kiezen, afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping.

Wc verstopt: dit zijn de kosten

U mag ons altijd bellen voor een prijsopgave. Maakt u meteen een afspraak? Onze specialist komt dan zo snel mogelijk langs. De prijs blijft hetzelfde of wordt aangepast als er toch andere werkzaamheden nodig blijken te zijn. Grofweg stelt de specialist de prijs vast aan de hand van de volgende vragen:

 1. Waardoor wordt de verstopping veroorzaakt?
 2. Hoe diep zit de verstopping?
 3. Is er sprake van een ernstiger rioolprobleem?
 4. Dient er een inspectie te worden uitgevoerd?
 5. Welk gereedschap moet worden gebruikt?
 6. Moeten er ook reparaties worden uitgevoerd?
 7. Hoeveel werkuren zijn nodig voor de klus?

Hoe voorkomt u een verstopte wc?

Als u al eerder last heeft gehad van een wc verstopping, dan zit u natuurlijk niet op herhaling te wachten. Goed onderhoud van uw riolering is één ding, maar er zijn nog wat andere zaken waar u rekening mee kunt houden.

 1. Plaats een afvalemmertje voor tampons en maandverband.
 2. Duw de knop goed in tijdens het doorspoelen.
 3. Zorg dat uw wc-rol niet zomaar in de wc kan vallen. Plaats een wc-rolhouder.

Wc verstopt? Wij sturen een expert!

Een verstopte wc kan veel overlast veroorzaken in uw woning of bedrijf. Onze expert uit Amersfoort helpt u dan graag! Pak uw telefoon en bel ons voor een afspraak. Onze vakman zorgt ervoor dat u binnen een dag weer gebruik kunt maken van uw wc!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!