Afvoer verstopt Amersfoort

Raakt de afvoer verstopt en lukt het u niet om dit zelf op te lossen? Dan hebben we goed nieuws. U bent namelijk nog maar één stap van een echte, efficiënte oplossing verwijderd. Deze komt als u ons nummer intoetst. U krijgt dan direct een rioolvakman uit Amersfoort aan de lijn. Hij kan u vandaag al komen helpen!

Oplossingen voor uw verstopte afvoer

U heeft vast al een en ander geprobeerd om de blokkade uit uw afvoer te verwijderen, anders was u vast niet bij ons terechtgekomen. Met een plopper of met soda kunt u namelijk geen hardnekkige verstoppingen oplossen. Niet voor niets gebruikt onze rioolexpert mechanisch gereedschap van hoge kwaliteit. Hij onderzoekt at uw afvoer verstopt en kiest dan voor het juiste middel.

1. Hoe werkt een verenmachine?
Op het apparaat wordt een veer (of frees) gedraaid die goed in uw in afvoer past. Als het apparaat wordt aangezet, gaat de veer draaien. Het aangekoekte vuil wordt zo uit de leiding gefreesd. Even de kraan openzetten en het vuil wordt met het water weggespoeld.

2. Hoe werkt een hogedrukslang?
Op de slang zit een speciale spuitkop. Deze wordt in de geblokkeerde afvoer geplaatst. De kop trekt zichzelf al spuitend door de afvoer heen. Door de hoge waterdruk komt het vuil los. Door het vele water wordt dit vuil meteen weggespoeld. Uw afvoer is dan weer helemaal schoon!

3. Hoe werkt een gewone ontstoppingsveer?
Niet alle verstoppingen hoeven met mechanisch gereedschap verwijderd te worden. Stel dat u teveel wc-papier in één keer heeft gebruikt: u kunt zich voorstellen dat de specialist dan een wirwar van kluwen in uw toilet aantreft. Deze kluwen zijn het beste te verwijderen met een ontstoppingsveer.

Afvoer verstopping nodig? Zo worden de kosten bepaald.

Onze riooldeskundige kan allerlei problemen tegenkomen als hij uw afvoer gaat behandelen. Een verstopping kan snel opgelost worden als deze niet te diep in de afvoer is beland, maar als dat wel het geval dan moeten er misschien ook muren of vloeren worden opengebroken. Dit is niet te voorspellen, tenzij u al weet waardoor uw afvoer verstopt is geraakt. De kosten voor een behandeling worden dan ook als volgt bepaald:

 1. Hoe diep zit de verstopping?
 2. Kan de verstopte afvoer zijn ontstaan door een ernstiger rioolprobleem, zoals een leidingbreuk?
 3. Is uitgebreide inspectie wel/niet noodzakelijk?
 4. Met welk gereedschap moet gewerkt worden?
 5. Moeten er ook reparaties of renovaties worden uitgevoerd?
 6. Zijn er reparatiematerialen of reserveonderdelen nodig?
 7. Hoeveel uren zijn nodig om de klus te klaren?

Hoe voorkomt u dat uw afvoer verstopt raakt?

Een tweede verstopping ziet u vast niet zitten. Daarom adviseren wij u om voldoende aandacht aan het onderhoud van uw riolering te besteden. Met de volgende tips helpen wij u graag op weg:

 • Plaats zeefjes in uw afvoeren.
 • Verwijder haren nog voordat ze door het putje verdwijnen.
 • Reinig uw afvoeren maandelijks met soda en water.
 • Los zeepresten goed op, want ze kunnen sterk kleven.
 • Giet nooit (bak-)vet in uw afvoeren!

Meer dan verstopte afvoeren oplossen

Onze specialisten in Amersfoort zijn van alle markten thuis als het om rioolproblemen gaat. Zij verwijderen blokkades, repareren of renoveren leidingen en kunnen, indien noodzakelijk, ook gehele rioolstelsels vervangen. Bel ons nu voor een afspraak en laat u helpen door een vriendelijke vakman!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!